9:40 PM Posted In Masakan Laut Edit This 0 Comments »
KERABU SOTONG
Bahan A :
500 gram sotong ...buangkan kulit dan hiris kasar
3 sb Apple Cider Veniger atau air limau nipis/kasturi
2 sk kicap cair atau sos ikan
1 sk gula pasir
Bahan hiris/mayang:
1 pokok daun ketumbar
1 pokok daun bawang
1 biji bawang besar
5 biji cili padi
3 biji cili merah
5 ulas bawang merah
3 biji buah tomato
1 biji mangga muda
Cara menyediakan:
1. Rebuskan sotong dengan sikit air. Toskan.
2. Gaulkan semua bahan dan hidangkan.
Bahan A :
500 gram sotong ...buangkan kulit dan hiris kasar
3 sb Apple Cider Veniger atau air limau nipis/kasturi
2 sk kicap cair atau sos ikan
1 sk gula pasir
Bahan hiris/mayang:
1 pokok daun ketumbar
1 pokok daun bawang
1 biji bawang besar
5 biji cili padi
3 biji cili merah
5 ulas bawang merah
3 biji buah tomato
1 biji mangga muda
Cara menyediakan:
1. Rebuskan sotong dengan sikit air. Toskan.
2. Gaulkan semua bahan dan hidangkan.
0 comments:
Post a Comment