1:56 PM Posted In kek Edit This 0 Comments »
AMERICAN BROWNISE
Bahan A:
310gm butter
250gm coklat
Bahan B:
300gm gula (brown sugar)
1/8 sk garam
5 biji telur
1/4 sk mint flavour
Bahan C:
20gm serbuk koko } ayak
190gm tepung }
Bahan D:
150gm walnut, dicincang
Cara Menyediakan:
1. Masak bhn A secara double boil sehingga cair. Ketepi dan sejukkan.
2. Adun bhn B hingga gula larut. Masukkan bhn A yang telah sejuk dan adun sebati.
3. Kaup dan balik bhn C yang telah diayak. Gaul sebati.
4. Alas loyang 31x22cm dengan kertas kuih. Sapukan atas kertas dengan butter.
5. Tuang adunan dlm loyang dan bakar dengan suhu 180 selama 40'.
6. Bila dah masak dan sejuk, sapu dengan ganache. Potong jadi kepingan dan bolehlah dihias dengan walnut
0 comments:
Post a Comment