10:45 PM Posted In Muffin Edit This 0 Comments »
BLUEBERRY MUFFIN
Bahan A:
220 gm tepung gandum
100 gm gula kastor
1 sb bakign powder
1/2 sk garam
Bahan B:
2 biji telur [pukul sedikit]
50 ml minyak jagung
50 ml butter dicairkan
150 ml susu segar
Bahan C:
200 gm blueberry filling/jam blueberry
Cara menyediakan:
1. Gaulkan semua bahan A dalam mangkuk.
2. Gaulkan bahan B dalam mangkuk berasingan.
3. Campurkan bahan B dalam mangkuk bahan A. Gaul/kacau sebatikan adunan.
4. Panaskan oven 180'C selama 10 minit.
5. Masukkan adunan separas 3/4 dalam mangkuk kertas muffin.
6. Sudukan blueberry filling/jam dalam adunan di dalam mangkuk muffin.
7. Bakar muffin selama 25 - 30 minit.
0 comments:
Post a Comment