10:35 PM Posted In Muffin Edit This 0 Comments »
MUFFIN JAGUNG BERMADU
Bahan-bahan:
100 gm tepung gandum serbaguna
1 sb serbuk penaik
secubit garam
100 gm jagung kisar
3 sb madu
50 gm kismis hitam
4 sb minyak jagung
225 gm jagung berkrim dalam tin
1/3 cawan air
2 biji telur
Cara menyediakannya:
1. Ayak bersama tepung, serbuk penaik dan garam, masukkan
jagung kisar diikuti dengan madu, kismis, minyak, jagung berkrim,
telur dan air, kacau rata.
2. Sudukan adunan ke dalam acuan mufin bergris.
3. Bakar pada suhu 180 darjah selsius selama 15 – 20 minit
sehingga muffin naik dan berwarna kuning keemasan, hidangkan
panas dengan mentega.
6. Setelah muffin sejuk, hias mengikut citarasa.
0 comments:
Post a Comment